MANIFEST FEMINISTA
26 DE JUNY DE 2021

A FAVOR DE L’AGENDA FEMINISTA, CONTRA LES LLEIS TRANS

ENGLISH VERSIONVERSION FRANÇAISEVERSIONE ITALIANACATALÀEUSKARAGALEGOVALENCIÀ

El retrocés en la protecció dels nostres drets com a dones és ja desgraciadament una realitat incontestable. L’ofensiva de l’aliança entre el patriarcat i el capitalisme neoliberal contra les dones en general, i contra el moviment feminista en particular, està arribant a una situació criminal tant al nostre país com a la resta del món, subvertint totes les nostres reivindicacions i penetrant en tot el nostre ordenament jurídic.

La nostra anàlisi és clara: aquells que deien que eren els nostres aliats i s’autodenominen “el govern més feminista de la història” estan transformant les lleis contra l’agenda feminista per la qual hem lluitat durant els últims 300 anys. Davant la inacció còmplice de la presidència de Govern, el ministeri d’Igualtat ha ignorat i ha menyspreat el moviment feminista tot promovent lleis contra les dones. A més, sense importar el color polític, s’estan utilitzant els parlaments autonòmics com a portes de darrere per transformar totes les lleis sobre les quals tenen competències, fent que augmenti la desprotecció i afermant el retrocés en matèria de violència, drets sexuals i reproductius i discriminació material i simbòlica de les dones en tots els àmbits, així com sobre els drets més bàsics de la infància i adolescència.

Això ha provocat que el moviment feminista pregui avui els carrers per exigir tant al govern central com als autonòmics:

EL COMPLIMENT ÍNTEGRE DE L’AGENDA FEMINISTA
I LA PARALITZACIÓ I DEROGACIÓ DE LES LLEIS TRANS

Sí, en plural, lleis trans, perquè s’hi inclou tota la normativa que substitueix la categoria jurídica “sexe” per “identitat de gènere”, que es pretén ampliar mitjançant les lleis conegudes com a Llei Trans, Llei LGTBI i Llei Zerolo, a punt d’entrar al Congrés dels Diputats, que introdueixen la criminalització de les persones que, en l’exercici del seu dret fonamental a la llibertat d’expressió, defensin l’ús de les paraules dona, mare o vulva, o “s’equivoquin” en l’ús dels pronoms, amb multes de fins a 150.000 euros. La llibertat d’expressió ja ha estat coartada en altres llocs, com és el cas d’Escòcia, on vam assistir recentment a la detenció i obertura de judici contra Marion Millar pel simple fet de publicar a Twitter un llaç de les sufragistes. De dones sufragistes.

En aquesta línia, exigim la derogació de totes les normes o de la part de les normes que atempten contra els drets de les dones i de la infància o contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, com és el cas de la Llei Rhodes (de protecció a la infància contra la violència), recentment aprovada, i algunes disposicions de la Llei Celáa (d’educació), que generen confusió respecte a l’obligatorietat d’educar en IGUALTAT, sense tergiversar el seu significat en termes de “diversitat”, com ja està passant.

A més, exigim la derogació de la normativa trans autonòmica, integrada, entre d’altres, per 15 lleis d’autodeterminació de gènere, 14 protocols educatius i 15 protocols sanitaris, una normativa que està permetent, tot i que no existeix una llei estatal que reconegui el dret a l’autodeterminació del sexe, la implantació de polítiques educatives sexistes, la vulneració dels drets de les dones basats en el sexe (permetent l’accés d’homes als nostres espais i pervertint les estadístiques) i la hormonació infantil indiscriminada. I això malgrat que països del nostre entorn que van aprovar aquestes lleis (com el Regne Unit, Suècia o Finlàndia) estan fent ara marxa enrere i prohibint l’ús de bloquejadors de la pubertat pels seus irreversibles i nocius efectes secundaris.

En fi, denunciem indignades l’ús de la normativa trans perquè violadors i assassins entrin a presons de dones. No podem deixar de fer esment avui aquí a l’assassinat de Vanesa Santana a Fuerteventura. El seu violador i assassí, Jonathan Robaina, es va autodeterminar dona el primer dia del judici (tot just tres dies després que s’aprovés per unanimitat la Llei Trans al Parlament Canari), i si no fos perquè l’equip de forenses, contravenint la normativa autonòmica, va negar l’existència de disfòria de gènere, això hagués s’hagués traduït, un cop més, en el trasllat d’un violador i feminicida a un mòdul de dones a l’empara de la instrucció 7/2006 i la Llei Trans 3/2007, amb el consegüent perill per a la integritat de les recluses. Una cosa que des del Ministeri d’Igualtat i la resta del Govern s’ha negat fins a la sacietat que les lleis trans permetessin. #EstoNoIbaAPasar -deien-, però ha passat.

EN AQUEST ESCENARI, DAVANT L’OFENSIVA DIRIGIDA DES DE LES INSTITUCIONS CONTRA ELS DRETS DE LA MEITAT DE LA POBLACIÓ I LES EVASIVES DEL GOVERN, AQUEST #26J EL MOVIMENT FEMINISTA TORNA A OMPLIR ELS CARRERS DE DIGNITAT PER EXIGIR PÚBLICAMENT:

 • LA MODIFICACIÓ i AMPLIACIÓ DE LA LLEI INTEGRAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE AMB TOTS ELS SUPÒSITS, ELS PROTOCOLS, LES MESURES I EL FINANÇAMENT ADEQUATS PER LLUITAR DE FORMA EFECTIVA #ContraElTerrorismeMasclista 
  NiUnaMés #NiUnaMenys #EnsVolemVives #ContraLaViolènciaMasclista #ContraLaViolènciaVicària
 • L’APROVACIÓ D’UNA LLEI ABOLICIONISTA DE LA PROSTITUCIÓ QUE PROHIBEIXI TOT ACCÉS SEXUAL A LES DONES PER PREU: UNA LLEI DIGNA D’UNA SOCIETAT DEMOCRÀTICA I NO UN SIMULACRE DE PERSECUCIÓ DE L’EXPLOTACIÓ SEXUAL COM LA LLEI DE TRACTA QUE DEBATRÀ AVIAT EL CONGRÉS
  LleiAbolicionistaJa #ContraElSistemaProstitucional #AbolicióProstitució #AbolicióPornografia #ProstitucióEsclavitut #NiSexeNiTreball #LaViolacióNoÉsFicció
 • LA DEROGACIÓ DE LA INSTRUCCIÓ DEL MINISTERI DE JUSTÍCIA QUE PERMET EL REGISTRE A ESPANYA DE NADONS NASCUTS DE L’EXPLOTACIÓ REPRODUCTIVA DE DONES EMPOBRIDES A D’ALTRES PAÏSOS.
  STOPVentresDeLloguer #STOPTràficDeNadons #STOPTràficdÒvuls #NoALExplotacióReproductiva
 • I LA FI DE LA TRAMITACIÓ DE LLEIS “TRANS” QUE ESBORREN LES DONES I DESTRUEIXEN ELS NOSTRES DRETS, ELS DE LA INFÀNCIA, ELS DE LES PERSONES HOMOSEXUALS I ELS DE LES PERSONES QUE PATEIXEN DISFÒRIA DE GÈNERE, AIXÍ COM LA DEROGACIÓ DE TOTS ELS ARTICLES QUE INTRODUEIXEN L’AGENDA QUEER EN EL NOSTRE ORDENAMENT JURÍDIC.
  #NoLleisTrans #NoAutoIDGènere #SexeNoÉsGènere #LleisTransSónMisoginia #SerDonaNoÉsUnSentiment #NoALHormonacióiLaMutilacióDeMenors #LaInfànciaNoEsToca #StopModesCriminals

No podem deixar de sumar a aquestes exigències la DENÚNCIA DEL PACTE DE SILENCI QUE IMPEDEIX QUE S’ESCOLTIN LES VEUS CRÍTIQUES DE LES FEMINISTES I MULTITUD DE VEUS EXPERTES ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICA, DAVANT L’OFENSIVA QUE DESTRUEIX ELS NOSTRES DRETS, I LA CONNIVÈNCIA DELS MITJANS AMB LA PROPAGANDA DE L’AGENDA QUEER, FINANÇADA PELS LOBBYS FARMACÈUTICS I ECONÒMICS DE LES GRANS CORPORACIONS INTERNACIONALS.

Dones, companyes, germanes, el feminisme està en marxa i la història ens ha demostrat que la lluita serveix i que és imprescindible. Ho hem pogut tornar a comprovar recentment quan hem sabut la decisió de Tribunal d’Apel·lació Laboral a favor de Maya Forstater, un any i mig després d’haver estat acomiadada del Centre per al Desenvolupament Global del Regne Unit per tuitejar i escriure sobre les implicacions de l’autodeterminació de gènere per als drets de les dones.

AQUEST #26J:

EL MOVIMENT FEMINISTA TORNA A AIXECAR LA SEVA VEU CENTENÀRIA PER PROCLAMAR QUE:

#NoEnsFaranCallar:

#NoEnsEsborraran:

#NoPassaran:

PERQUÈ JUNTES SOM INVENCIBLES I NO PARAREM FINS ACONSEGUIR LA LLIBERTAT:

VISCA LA LLUITA DE LES DONES!

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!