MANIFEST FEMINISTA
26 DE JUNY DE 2021

A FAVOR DE L’AGENDA FEMINISTA, CONTRA LES LLEIS TRANS

ENGLISH VERSIONVERSION FRANÇAISEVERSIONE ITALIANACATALÀEUSKARAGALEGOVALENCIÀ

El retrocés en la protecció dels nostres drets com a dones és ja, desgraciadament, una realitat incontestable. L’ofensiva de l’aliança entre el patriarcat i el capitalisme neoliberal contra les dones en general, i contra el moviment feminista en particular, està arribant a una situación criminal tant en el nostre país com en la resta del món, subvertint totes les nostres reivindicacions i penetrant en tot el nostre ordenament jurídic.

La nostra anàlisi és clara: aquelles persones que deien ser les nostres aliades i s’autodenominen “el govern més feminista de la història” estan transformant les lleis contra l’agenda feminista per la que hem lluitat durant els últims 300 anys. Davant la inacció còmplice de la Presidència del Govern, el Ministeri d’Igualtat ha ignorat i despreciat el moviment feminista, promovent lleis contra les dones. A més a més, independentment del color polític, s’estan utilitzant els parlaments autonòmics com a portes de darrere per a transformar totes les lleis sobre les que tenen competències, fent augmentar la desprotecció i afiançant el retrocés en materia de lluita contra la violència, la defensa dels drets sexuals i reproductius i el combat contra la discriminació material i simbòlica de les dones en tots els àmbits, així com sobre els drets més bàsics de la infància i adolescència.

Tot açò ha portat al fet que el moviment feminista òmpliga els carrers hui per a exigir tant al govern central com als autonòmics:

EL COMPLIMENT ÍNTEGRE DE L’AGÈNDA FEMINISTA
I LA PARALITZACIÓ I DEROGACIÓ DE LES LLEIS TRANS

Sí, en plural, lleis trans, perque inclouen tota la normativa que substitueix la categoria jurídica “sexe” per “identitat de gènere”. La qual pretén ser ampliada mitjançant les conegudes com Llei Trans, Llei LGTBI i Llei Zerolo, a punt d’entrar al Parlament, que introdueixen la criminalització de les persones que, en l’exercici del seu dret fonamental a la llibertat d’expressió, defensen l’ús de les paraules dona, mare o vulva, “s’equivoquen” en l´ús dels pronoms, imposant multes fins a 150.000 euros. Llibertat d’expressió que ja ha estat coartada en altres llocs, com és el cas d’Escocia, on vam assistir, a principi de juny, a la detenció i obertura de judici contra Marion Millar pel simple fet de publicar a Twitter un llaç de les sufragistes. De dones sufragistes.

En aquesta línia, exigim la derogació de totes les normes o la part d’elles que atempten contra els drets de les dones i de la infància, així com contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, com en el cas de la Llei Rhodes (de protecció a la infància contra la violència), recentment aprovada, i algunes disposicions de la Llei Celáa (d’educació), que generen confusió respecte de l’obligatorietat d’educar en IGUALTAT sense tergiversar el seu significat en termes de “diversitat”, com ja està passant.

A més a més, exigim la derogació de la normativa trans autonòmica composta, entre altres, per 15 lleis “d’autodeterminació de gènere”, 14 protocols educatius i 15 protocols sanitaris, que estan permetent, fins i tot sense existir una llei estatal que reconega el dret d’autodeterminació del sexe, la implantació de polítiques educatives sexistes, la vulneració dels drets de les dones basades en el sexe (permetent l’accés d’homes als nostres espais i pervertint les estadístiques) i l’hormonació infantil indiscriminada. I això malgrat que països del nostre entorn (com el Regne Unit, Suècia o Finlàndia) que van aprovar estes lleis estan donant marxa enrere i prohibint l’ús de bloquejadors de la pubertat pels seus irreversibles i nocius efectes secundaris.

En fi, denunciem i ens indignem davant l’ús de la normativa trans per a què violadors i assassins entren en les presons de dones. No podem deixar de fer menció a l’assassinat de Vanesa Santana en Fuerteventura, el violador i assassí de la qual, Jonathan Robaina, es va autodeterminar dona el primer dia del judici (a penes tres dies després que s’aprovara per unanimitat la Llei Trans en el Parlament Canari), la qual cosa, de no ser per l’èquip de forenses que, contravenint la normativa autonòmica d’afirmació de la “identitat de gènere”, va negar l’existència de disfòria de gènere, s’haguera traduït, una vegada més, en el trasllat d’un violador i feminicida a un mòdul de dones a l’empara de la Instrucció 7/2006 i la Llei trans 3/2007, amb la conseqüent posada en perill de la integritat de les recluses. Cosa que des del Ministeri d’Igualtat i la resta del Govern s’ha negat fins a la sacietat que les lleis trans permeteren. #AçòNoAnavaAPassar”-deien, però ha passat.

EN AQUEST ESCENARI, DAVANT L’OFENSIVA DIRIGIDA DES DE LES INSTITUCIONS CONTRA ELS DRETS DE LA MEITAT DE LA POBLACIÓ I LES EVASIVES DEL GOVERN, AQUEST #26J, EL MOVIMENT FEMINISTA TORNA A OMPLIR ELS CARRERS DE DIGNITAT PER A EXIGIR PÚBLICAMENT:

  • LA MODIFICACIÓ I AMPLIACIÓ DE LA LLEI DE VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES AMB TOTS ELS SUPÒSITS, PROTOCOLS, MESURES I FINANÇAMENT ADEQUATS PER A LLUITAR DE MANERA EFECTIVA #ContraElTerrorismeMasclista. NiUnaMés #NiUnaMenys #VivesEnsVolem #ContraLaViolènciaMasclista #ContraLaViolènciaVicària
  • L’APROVACIÓ D’UNA LLEI ABOLICIONISTA DE LA PROSTITUCIÓ QUE PROHIBISCA TOT ACCÉS SEXUAL A LES DONES PER PREU: UNA LLEI DIGNA D’UNA SOCIETAT DEMOCRÀTICA I NO UN SIMULACRE DE PERSECUCIÓ DE L’EXPLOTACIÓ SEXUAL COM LA LLEI DE TRATA QUE ES DEBATRÀ EN BREU EN EL CONGRÉS.
    #LleiAbolicionistaJa #ContraElSistemaProstitucional #AbolicióProstitució #AbolicióPornografía #ProstitucióÉsEsclavitud #NiSexeNiTreball #LaViolacióNoÉsFicció
  • LA DEROGACIÓ DE LA INSTRUCCIÓ DEL MINISTERI DE JUSTICIA QUE PERMET EL REGISTRE EN ESPANYA DE BEBÉS NASCUDES/UTS DE L’EXPLOTACIÓ REPRODUCTIVA DE DONES EMPOBRIDES D’ALTRES PAÏSOS.
    #STOPVentresDeLloguer #STOPtràficdebebés #STOPtràficdòvuls #NoALExplotacióReproductiva
  • I LA FI DE LA TRAMITACIÓ DE LLEIS “TRANS” QUE ESBORREN A LES DONES I DESTRUEIXEN ELS NOSTRES DRETS, ELS DE LA INFÀNCIA, ELS DE LES PERSONES HOMOSEXUALS I ELS DE LES PERSONES QUE PATEIXEN DISFÒRIA DE GÈNERE, AIXÍ COM LA DEROGACIÓ DE TOTS ELS ARTICLES QUE INTRODUEIXEN L’AGENDA QUEER EN EL NOSTRE ORDENAMENT JURÍDIC
    NoLleisTrans #NoAutoIDGènere #SexeNoÉsGènere #LleisTransSónMisogínia #SerDonaNoÉsUnSentiment #NoALHormonacióiMutilacióDeMenors #LaInfànciaNoEsToca #StopModesCriminals

Exigències a les que no podem deixar de sumar la DENÚNCIA DEL PACTE DE SILENCI QUE IMPEDEIX QUE S’ESCOLTEN LES VEUS CRÍTIQUES DE LES FEMINISTES I DE MULTITUD DE VEUS EXPERTES EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS, DAVANT L’OFENSIVA QUE DESTRUEIX ELS NOSTRES DRETS I LA CONNIVÈNCIA D’AQUELLS AMB LA PROPAGANDA DE L’AGENDA QUEER, FINANÇADA PELS LOBBIES FARMACÈUTICS I ECONÒMICS DE LES GRANS CORPORACIONS INTERNACIONALS.

Dones, companyes, germanes, el feminisme està en marxa i la història ens ha demostrat que la lluita serveix i és imprescindible. Fet que hem tingut ocasió de tornar a comprovar recentment en conèixer la decisió del tribunal d’Apel·lació Laboral a favor de Maya Forstater, any i mig després d’haver estat acomiadada del Centre per al Desenvolupament Global del Regne Unit, per twitejar i escriure sobre les implicacions de l’autodeterminació de sexe per als drets de les dones.

AQUEST #26J ::

EL MOVIMENT FEMINISTA TORNA A ALÇAR LA SEUA VEU CENTENÀRIA PER PROCLAMAR QUE:

#NoEnsCallaran

#NoEnsEsborraran

#NoPassaran

PERQUÈ JUNTES SOM INVENCIBLES I NO PARAREM FINS ACONSEGUIR LA LLIBERTAT:

VISCA LA LLUITA DE LES DONES!

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!